مهاجرت به آلمان

مقدمه

کشور آلمان به عنوان قطب اول اقتصاد اروپا همواره مورد توجه بسیاری از متخصصین و دانشجویان در زمینه های مختلف به منظور کار و درس بوده است. سیستم اقتصادی پویا و رو به رشد، دانشگاه های معتبر و بین المللی، شرایط و سبک زندگی مناسب از جمله دلایلی است که هر مهاجری را به خود جذب می کند. مهندسین و پزشکان به دنبال کار در آلمان هستند، دانشجویان دنبال تحصیل در دانشگاه های آلمان هستند، و حتی بسیاری از افرادی که در زمینه های قانونی مهاجرت قرار نمی گیرند، راه پناهندگی را پیش گرفته که ما اصلا به شما توصیه نمی کنیم !!

در حال حاضر کشور آلمان در زمینه های مختلف به تمامی افراد ویزا میده؛ یکی درسی، یکی کاری، یکی میاد کار یاد بگیره، یکی میاد زبان بخونه و شاید یکی میاد بیزینس در ایران رو گسترش بده...

آلمان برای همه برنامه جذابی داره...

با وجود اینکه شهروندان بسیاری از کشورها مانند کشورهای اتحادیه اروپا نیاز به دریافت ویزای آلمان ندارند، اما طبق قانون، شهروندان خارجی که قصد اقامت و حضور در کشور آلمان را دارند، می بایست ابتدا ویزای مخصوص به خود را دریافت کنند.

شرایط مهاجرت به آلمان

همان طور که در بالا ذکر شد، قدم اول برای ورود و همچنین اقامت در کشور آلمان دریافت ویزای مربوطه می باشد. بسته به قصد ورود، نوع ویزا متغیر بوده و سفارت آلمان شرایط متفاوتی را طلب می کند؛ پس ویزا و مجوز ورود به کشور آلمان، پیش زمینه هر نوع اقدامی محسوب می شود.

اولین و مهم ترین شرط، دانش زبان آلمانی است؛ هر شخصی برای اخذ اقامت طولانی مدت در این کشور نیاز دارد تا سطح مشخصی از این زبان را بیاموزد. میزان مشخص این زبان را قصد و روش مهاجرتی وی تعیین می کند و افراد می توانند با داشتن این علم، جایگاه خود را تثبیت کرده و از بروز هرگونه مشکلی پیش گیری کند.

جدا از زبان، هر شرط دیگری می تواند برای تمامی مهاجرین یکسان نباشد. سن، مدرک تحصیلی، سابقه کاری، سابقه ویزاهای کشورهای دیگر و ... هرکدام می توانند به تنهایی کمک شایانی به پرونده متقاضی کنند.

مهاجرت تحصیلی به آلمان

تحصیل در آلمان، اولین و همچنین محبوب ترین روش مهاجرت به کشور آلمان محسوب می شود؛ این اتفاق از پس شهریه رایگان دانشگاه های آلمانی می آید. پس از تصمیم دولت آلمان مبنی بر تحصیل رایگان در دانشگاه های سطح این کشور به منظور کشف استعدادهای نهان نسل دانشجو، متقاضیان بسیاری از سرتاسر جهان این کشور را به عنوان مقصد خود برای ادامه تحصیل در مقاطع مختلف انتخاب کردند. ما در مقاله "تحصیل در آلمان" این موضوع را مفصل توضیح داده و به شما هم توصیه می کنیم حتما بخونید...

جذابیت آلمان علاوه بر تحصیل رایگان، وجود دانشگاه های در سطح بین المللی و موقعیت های شغلی بسیاری در زمینه های متفاوت بوده که به نوعی آینده شغلی هر فردی را می تواند تضمین نماید. از این رو دانشجو با اطمینان خاطر از اشتغال خود، دانشگاه و رشته تحصیلی خود را می تواند انتخاب کند.

از جمله مهم ترین مدارک دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان می توان به گواهی ثبت نام و یا پذیرش دانشگاه، تمکن مالی تعیین شده، بیمه سلامت و مدرک زبان آلمانی در سطح مشخص اشاره کرد. مدت زمان ویزای تحصیلی آلمان معمولا یک یا دو ساله می باشد؛ در صورتی که تحصیل شما در این مدت زمان به اتمام نرسد، ویزای شما در اداره مهاجرت مربوطه تمدید خواهد شد.

در پایان نیز باید اشاره ای به سوال بسیاری از شما ها کنیم؛ شرط سنی دریافت پذیرش ؟

باید بگیم که دانشگاه های آلمانی شرط سنی مشخصی را دنبال نمی کنند و پذیرای دانشجویان با سن بالاتر از معمول، اما با رزومه کاری و تحصیلی خوب هستند؛ به شرطی که گپ های تحصیلی موجود با دلایل منطقی توجیه شود.

مهاجرت کاری به آلمان

مهاجرت از طریق دریافت پیشنهاد شغلی را می توان بهترین روش مهاجرت دانست؛ زیرا عملا دغدغه اصلی متقاضیان از نظر درآمد و هزینه های زندگی در کشور مقصد از بین می رود. اما در کنار مزیت ذکر شده، سختی های مخصوص به خود را نیز دارا است.

بر خلاف مهاجرت از طرق جستجوی کار و آوسبیلدونگ (که در ادامه توضیح داده شده اند)، این روش نیاز مبرم به مدارک تحصیلی معتبر، سابقه شغلی خوب و دانش زبان آلمان یا انگلیسی مناسب داشته تا فرد به استخدام کمپانی های آلمانی دربیاید. برای اطلاعات بیشتر حتما مقاله "کار در آلمان" رو بخونید.

لازم به ذکر است که برای آگاهی از معادل سازی مدارک تحصیلی خود نیز می توانید به سامانه آنابین مراجعه کنید.

مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ

به تازگی دولت آلمان برنامه ای را تحت عنوان آموزش حرفه ای افراد ترتیب داده تا اشخاصی که هیچ گونه مدرک دانشگاهی نداشته و صرفا در زمینه های فنی مشغول به کار بوده اند، توانایی ورود به کشور آلمان را داشته باشند. گستره این مشاغل می تواند از جوشکاری و مشاغل مهندسی تا آرایشگری و خیاطی را نیز پوشش دهد. طبق این برنامه، افراد متقاضی تحت آموزش حرفه ای در زمینه انتخاب شده خود قرار می گیرند و به واسطه اشتغال در این مدت حقوق نیز دریافت می کنند.

لازم به ذکر است که این برنامه آموزشی ممکن است تا 2 سال به طول بیانجامد. از جمله مدارک موردنیاز برای ورود به این دوره ها را می توان صرفا اثبات تمکن مالی و دانش زبان آلمانی (معمولا B1) دانست.

ما برای بررسی این دوره ها به موازات این مطلب، مقاله "دوره های آوسبیلدونگ در آلمان" رو براتون آماده کرده ایم.

مهاجرت به آلمان از طریق جستجوی کار

نوعی از اقامت و ویزای کشور آلمان محسوب می شود که مخصوص دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاه های سطح کشور آلمان می باشد. بنابر قانون، تمامی دانشجویانی که تحصیل خود را در هر مقطعی در آلمان به اتمام برسانند، 18 ماه ویزا و اقامت جستجوی کار (Job Seeker) دریافت می کنند که قادر هستند با اخذ یک قرارداد کاری معتبر از کارفرمایان آلمانی مجددا اقامت خود را تمدید نمایند.لازم به ذکر است که درصد بسیار زیادی از این گروه دانشجویان موفق بوده و در این مدت مشغول به فعالیت در رشته تخصصی خود شده اند.

علاوه بر این، افرادی که تحصیلات خود را در آلمان نگذرانده نیز می توانند برای دریافت این نوع ویزا اقدام نمایند؛ با این تفاوت که بسته به شرایط عمومی و شغلی متقاضی، مدت زمان بسیار کمتری را شامل خواهد شد و در صورت عدم یافتن هرگونه شغل و قراردادی مجبور به ترک آلمان هستند.

برای مهاجرت از این طریق، لازم است تا شخص سابقه تحصیلی و کاری مناسب با شغل مدنظر خود داشته باشد تا کارفرمایان آلمانی را قانع به همکاری و دریافت قرارداد کاری نماید.

در نوع خودش روش مهاجرتی خوبی میتونه باشه؛ برای بررسی بیشتر مقاله "جاب سیکردر آلمان" رو بخونید.

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت

مهاجرت به روش های سرمایه گذاری و ثبت شرکت را می توان تا حدودی نزدیک و دارای وجه شباهت های بسیار با هم دانست. در این روش شما به عنوان یک مهاجر خارجی اجازه تأسیس شرکت در حیطه تخصصی خود و یا خرید یک بیزینس فعال را دارید. در هر دوی این روش ها شما می بایست پیشینه شغلی مرتبط داشته و یا فردی که این شرایط را دارد، به عضویت و مدیریت این مجموعه منصوب نمایید.

از جمله مزیت های این روش می توان به عدم نیاز به حضور فیزیکی شخص متقاضی در خاک آلمان و همچنین عدم نیاز به مدرک زبان آلمانی دانست که چالش بسیاری از پزشکان و مهندسین به شمار می رود.

به صورت کلی دولت آلمان به شرکت ها و افرادی اجازه اقامت می دهد که فعالیت تجاری آنان در خاک آلمان کمکی به پیشبرد اهداف اقتصادی این کشور داشته و منافاتی با قوانین موجود نداشته باشد.

لازم به ذکر است که علاوه بر شرط ذکر شده، در روش ثبت شرکت شما حداقل به 25 هزار یورو سرمایه بلوکه شده و پشتوانه شرکت نیاز دارید و در روش سرمایه گذاری بسته به حجم بیزینس مربوطه.

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

یکی دیگر از روش های مهاجرت به کشور آلمان، ازدواج با تبه این کشور است. بعضا دیده شده که افراد از طریق ازدواج با مرد و یا زن آلمانی، وارد آلمان شده و پس از حداقل 3 سال تمدید این ویزا، واجد شرایط دریافت اقامت دائم آلمان خواهد بود.

مهاجرت به این روش از مزایای عدم نیاز به هرگونه مدارک شغلی و تحصیلی بوده و در ادامه اجازه کار و تحصیل بدون هیچ گونه پیش شرطی را دریافت می کنند؛ اما محدودیت هایی از قبیل اثبات تأمین هزینه های زوج توسط تبع آلمان، داشتن مدرک زبان آلمان در سطح A1 و همچنین الزام حضور در خاک آلمان در 18 ماه ابتدای ازدواج از جمله معایب این روش به شمار می رود.

البته این نکته را نیز باید گفت که این ازدواج باید ثبت شده و توسط دولت آلمان تأیید شود.

مهاجرت به آلمان از طریق ویزای پیوست (همراه)

به صورت کلی دولت آلمان به همراهان و افراد خانواده واجد شرایط متقاضیانی که در این کشور اقامت طولانی مدت دارند، ویزای پیوست اعطا می کند. شرط اصلی در مهاجرت به این روش، صرفا اثبات تأمین هزینه های زندگی و محل سکونت افراد همراه از سوی متقاضی و همچنین داشتن دانش ابتدایی از زبان آلمانی می باشد.

همان طور که می دانید شخص اصلی در روش تحصیلی باید پذیرش دانشگاه و در روش کاری باید قرارداد کاری معتبری را داشته باشد.

از جمله مزیت های این روش می توان به اجازه تحصیل و کار همراهان اشاره کرد که بدون هیچ گونه محدودیتی می توانند به زندگی عادی خود ادامه دهند.

مهاجرت کارآفرینی به آلمان

روش کارآفرینی و حضور در استارتاپ های کشور آلمان را نیز می توان به عنوان یکی از زیرمجموعه های روش سرمایه گذاری دانست؛ با این تفاوت که این روش در رسته سرمایه گذاری های ریسک پذیر قرار گرفته و فرد می بایست با شرایط و جو استارتاپی کشور آلمان آشنا باشد؛ از این رو پیشنهاد می شود برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکلی، از موسسات مهاجرتی معتبر مشاوره و راهنمایی دریافت کنید.

مهاجرت توریستی به آلمان

کشور آلمان همواره یکی از مقاصد گردشگری در قاره اروپا به شمار می رود و هرساله جهانگردان بسیاری از جاذبه های این کشور دیدن می کنند. مهاجرت توریستی را می توان به عنوان کوتاه مدت ترین مهاجرت به هر کشوری دانست که لازمه آن قبل از هرچیز، دریافت ویزای توریستی و ویزیتوری این کشور است.

مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

می توان گفت بدترین و اشتباه ترین راه مهاجرت به کشورهای خارجی از جمله آلمان، روش پناهندگی است. روشی بسیار پرخطر و با ریسک بالا که هرساله تعداد بسیار کمی از متقاضیان موفق به اتمام آن و اقامت در آلمان می شوند. علاوه بر خطر جانی و مالی که متقاضیان را تهدید می کند، عدم پذیرش این افراد توسط دولت آلمان از بزرگترین ریسک های این راه محسوب می شود. ما به شما توصیه می کنیم به هیچ عنوان به این راه حتی به عنوان گزینه آخر نیز فکر نکنید.

اقامت دائم آلمان

امروزه اخذ اقامت دائم کشور آلمان به روش ها و طرق مختلفی انجام شده که متقاضیان بسیاری به تبع شرایط خود، روش مخصوص به خود را انتخاب می نمایند. به صورت کلی فرد متقاضی می بایست به عنوان نیروی کاری و یا سرمایه گذار در کشور آلمان رجیستر و تأیید شده باشد؛ این اتفاق را می توان از هریک از روش های مهاجرت نتیجه گرفت که راه مخصوص به خود را دارا می باشند.

به صورت میانگین هر نیروی کاری در آلمان، باید 36 ماه را مشغول به کار باشد و بیمه و مالیات خود را مطابق با قوانین کشور پرداخت نماید تا قادر به اخذ اقامت دائم این کشور باشد. ذکر این نکته نیز ضروری است که افرادی که دارای بلوکارت آلمان باشند، می توانند این مدت زمان را به 21 ماه کاهش دهند.

اخذ اقامت دائم کشور آلمان به منزله برخورداری از تمامی حقوق شهروندی آلمان بوده و اجازه کار و تحصیل رایگان در آلمان برای وی و خانواده همراه بدون هیچ محدودیتی صادر می شود.

جمع بندی

در این مقاله راجع به راه های مختلف مهاجرت به کشور آلمان از روش های قانونی و معتبر صحبت شد؛ روشهایی که همگی به اقامت دائم و پاسپورت این کشور ختم می شود. کشوری مانند آلمان با اقتصادی قدرتمند اما نیروی کار بسیار محدود... پس سبب می شود که راه های مهاجرت را باز و تسهیل نمایند.

روش هایی مانند تحصیلی مخصوص دانشجویان و جوانان بوده، کسانی که تحصیلات و سابقه کاری داشته می توانند از طریق مهاجرت کاری اقدام نمایند، کسانی که در سن پایین قصد اشتغال داشته می توانند از جاب سیکر و یا آوسبیلدونگ اقدام نمایند و در انتها افرادی که قصد بیزینس و تجارت در آلمان را دارند می توانند از زیرمجموعه های سرمایه گذاری بهره مند شوند. تمامی این روش ها به منظور جذب استعداد، تخصص و همچنین سرمایه به کشور آلمان طراحی شده و آلمان را به یکی از مقاصد محبوب در زمینه مهاجرت تبدیل کرده است.


پرسش و پاسخ های متداول

به صورت کلی بسته به شرایط شما، اگر مدرک و تخصص خاصی ندارید، پیشنهاد می شود از روش تحصیلی مهاجرت نموده و پس از ورود به آلمان می توانید برای اشتغال نیز تلاش نمایید. در صورتی که تخصص و مهارت خاصی دارید، برای مهاجرت کاری اقدام نمایید تا قرارداد کاری معتبر از کارفرمایان آلمانی دریافت نمایید.

ما به شما توصیه موکد می کنیم تا به هیچ عنوان به روش پناهندگی اقدام به مهاجرت نکنید. این روش خطرات جانی و مالی بسیاری را برای شما به بار خواهد گذاشت. برای همه کسانی که شرایط حداقلی داشته باشند راهی برای مهاجرت به آلمان وجود داشته و نیاز به پناهنده شدن نیست.

این دوره ها، دوره های آموزشی و فنی و حرفه ای بوده که مخصوص کسانی است که مدرک دانشگاهی معتبر نداشته و به دنبال مهاجرت کاری به کشور آلمان هستند. مزیت این روش را می توان به عدم نیاز به مدرک تحصیلی و همچنین شامل شدن تمام رشته ها و مشاغل فنی دانست. برای اطلاعات بیشتر در این موضوع، مقاله دوره های آوسبیلدونگ در آلمان را مطالعه کنید.

بله. کشور آلمان یکی از کشورهایی است که تحصیل در آن از سوی دولت برای تمامی دانشجویان داخلی و بین المللی، رایگان اعلام شده و دانشجویان هیچ هزینه ای را بابت تحصیل خود پرداخت نمی کنند. اما برای تأمین هزینه های زندگی در این کشور، بورسیه های تحصیلی متعددی وجود داشته که دانشجویان واجد شرایط می توانند اقدام به دریافت آن کنند. همچنین دانشجویان در طول تحصیل خود می توانند با انجام کار دانشجویی در ماه، هزینه های گذران زندگی خود را تا حد زیادی تأمین نمایند.

به صورت کلی نمی توان گفت که برای کار کردن در کشور آلمان به هیچ دانشی از زبان آلمانی نیاز نخواهید داشت. بسته به رشته و شغل هر شخص، سطح مشخصی از زبان آلمان موردنیاز بوده و تنها مشاغلی که بین المللی هستند و در خارج از کشور آلمان مأموریت دارند و کمتر با ارباب رجوع سروکار دارند، سطح پایینی همچون A2 نیاز دارند؛ لازم به ذکر است که شما برای زندگی کردن در کشور آلمان حتما به زبان آلمانی نیاز پیدا خواهید کرد.

دولت آلمان همواره به دنبال جذب بیزینس های نوآورانه و خلاقانه بوده و سرمایه گذاری های عظیمی را نیز در این راه اختصاص داده است. شما با داشتن یک بیزینس موفق و سودده می توانید شعبه ای از فعالیت خود را در کشور آلمان دایر کنید و با فعالیت مجاز و شفاف در آلمان اقدام به اخذ اقامت دائم این کشور نمایید. البته راه هایی برای اخذ اقامت دائم کشور آلمان بدون نیاز به حضور در این کشور و بدون نیاز به سرمایه بسیار زیاد وجود داشته که در مقالات موازی شرح داده شده اند.

بیشتر بخوانید

بلو کارت آلمان

بلو کارت آلمان

بلو کارت آلمان (Blue Card Germany) یک نوع ویزای کاری است که به متخصصان و کارمندان خارجی که می‌خواهند در آلمان کار کنند، اختصاص داده می‌شود. امکان اقامت و کار در آلمان را فراهم می‌کند. بلو کارت به تخصص...

ادامه مطلب

اقامت دائم آلمان

اقامت دائم آلمان

در آلمان، برای درخواستاقامت دائم آلمان یک مهاجر، عموماً مهاجر باید 8 سال در آلمان سال‌هاي ثبت‌نام داشته باشد تا بتواند اقامت دائمی دریافت کند. این 8 سال ممکن است با شرایط خاص و متغیره مرتبط با نوع اقا...

ادامه مطلب

پناهندگی آلمان

پناهندگی آلمان

پناهندگی آلمان روش یکی از روش‌های مهاجرت است که برای افرادی که به دلایل اجتماعی، سیاسی، ویا انسانی در کشور خود به خطر افتاده‌اند، ممکن است یک گزینه مناسب باشد.

ادامه مطلب

دیدگاه ها

مشاوره مهاجرت: