مقدمه
قطعا تمامی ایرانیان از مزیت های مهاجرت به کشور کانادا با خبر بوده و با کسب مهارت های مختلف سعی به مهاجرت به این کشور به روش های گوناگون دارند. از جمله ویژگی های برتر کشور کانادا نسبت به اروپا می توان به سطح دانشگاهی بالای آن اشاره کرد که هرساله میزبان دانشجویان مهاجر زیادی بوده و قشر عظیمی از نخبگان ایرانی را به خود جذب می کند. دانشجویان با هدف اشتغال در این کشور و یا در صورت امکان، مهاجرت به ایالات متحده با واسطه کانادا به این کشور مهاجرت نموده و می توانند به صورت دائم در این مناطق سکونت داشته باشند. مسیر تابعیت کشور کانادا با اخذ اقامت دائم این کشور آغاز شده که مشابه گرین کارت ایالات متحده، با این کارت اقامتی امکان کار و زندگی در کانادا برای شما فراهم می شود.
طبق اعلام دولت کانادا، از سال 2020 تا 2023، این کشور میزبان بیش از یک میلیون مهاجر قانونی خواهد بود که برای اشتغال تمامی آن ها برنامه های متنوعی را تدارک دیده است. از جذب نیروی متخصص و ماهر گرفته تا زمینه های سرمایه گذاری و خرید بیزینس برای مهاجران. به صورت کلی بیش از 60 مسیر برای مهاجرت به کانادا وجود دارد که شامل قشر عظیمی از ایرانیان می شود؛ اما ما به شما توصیه می کنیم برای بررسی دقیق تر و جلوگیری از بروز هرگونه مشکل، حتما با یک موسسه مهاجرتی معتبر در این مورد مشورت نمایید.
ما در ادامه سعی داریم تا بررسی مناسبی را بر مسیرهای محبوب تر و کلی تر داشته باشیم و شمای شفافی از مهاجرت به کانادا به شما خواننده محترم اعطا کنیم.
مدارک لازم برای مهاجرت به کانادا
یکی از مهم ترین مواردی که همه متقاضیان به آن توجه دارند، محدودیت سنی برای مهاجرت به کانادا است. ما در این جا بیان می کنیم که به صورت قانونی محدودیتی برای برنامه های مهاجرتی کشور کانادا وجود ندارد؛ اما در اکثر این برنامه ها، متقاضیان با رنج سنی 25 تا 35 سال دارای بیشترین شانس و امتیاز خواهند بود. این بدان معنا نیوده که دیگر متقاضیان شانسی ندارند، بلکه سابقه کاری و تحصیلی مناسب و همچنین مهارت زبان در سطح بالا می تواند به راحتی امتیازات از دست رفته در بخش سنی را جبران نماید. ذکر این نکته نیز ضروری است که برنامه های اقامتی مانند اسپانسرشیپ خانواده، مهاجرت های بشردوستانه و همچنین سرمایه گذاری و خرید بیزینس هیچ محدودیت سنی ندارند و هیچ کسر امتیازی به آن ها تعلق نخواهد گرفت.
شما برای مهاجرت به کشور کانادا نیاز به آماده سازی و ارائه یک سری مدارک رسمی و قانونی دارید که این دسته بندی با توجه به روش مهاجرتی و برنامه انتخابی شما می تواند شامل موارد گوناگونی باشد. ما در زیر لیستی از مدارک کلی برای مهاجرت به کشور کانادا را ارائه کرده ایم که عموما تمامی متقاضیان نیاز به آن دارند اما همانطور که ذکر شد، ممکن است برخی از این موارد در برنامه های مختلف، جابجا شوند:
- مدارک و سوابق تحصیلی
- اثبات سابقه کار مرتبط
- اسناد شناسایی شامل پاسپورت معتبر و کارت ملی
- مدرک و دانش زبان انگلیسی و یا فرانسوی
- اثبات تمکن مالی جهت تأمین هزینه های مدت اقامت شخص
- سابقه مسافرتی شخص
- و ...
روش های مهاجرت به کانادا
همان طور که در بالاتر نیز بیان شد، مهاجرت به کشور کانادا از روش های مختلفی قابل انجام است که با توجه به سابقه و مدارک فرد می توان گزینه های پیش رو را انتخاب کرد.
- تحصیلی
تحصیل در کانادا، اولین و همچنین محبوب ترین روش مهاجرت به کشور کانادا محسوب می شود؛ این اتفاق از پس سیستم آموزشی دانشگاه های کانادا و همچنین امکان اقامت دائم این کشور پس از فارغ التحصیلی می آید. پس از تصمیم دولت کانادا مبنی بر پذیرش قشر تحصیلکرده و نخبه کشورهای دیگر در دانشگاه های سطح این کشور به منظور کشف استعدادهای نهان نسل دانشجو، متقاضیان بسیاری از سرتاسر جهان این کشور را به عنوان مقصد خود برای ادامه تحصیل در مقاطع مختلف انتخاب کردند. ما در مقاله "تحصیل در کانادا" این موضوع را مفصل توضیح داده و به شما هم توصیه می کنیم حتما بخونید...
جذابیت کانادا را می توان به وجود دانشگاه های در سطح بین المللی و موقعیت های شغلی بسیاری در زمینه های متفاوت بوده که به نوعی آینده شغلی هر فردی را می تواند تضمین نماید. از این رو دانشجو با اطمینان خاطر از اشتغال خود، دانشگاه و رشته تحصیلی خود را می تواند انتخاب کند.
از جمله مهم ترین مدارک دریافت ویزای تحصیلی کشور کانادا می توان به گواهی ثبت نام و یا پذیرش دانشگاه، تمکن مالی تعیین شده، بیمه سلامت و مدرک زبان انگلیسی و یا فرانسوی در سطح مشخص اشاره کرد. مدت زمان ویزای تحصیلی کانادا با توجه به مقطع و دوره تحصیلی، متفاوت می باشد؛ در صورتی که تحصیل شما در این مدت زمان به اتمام نرسد، ویزای شما در اداره مهاجرت مربوطه تمدید خواهد شد.
در مورد شرط سنی نیز که در قسمت قبل صحبت شد؛ اما بار دیگر تأکید می کنیم که شما برای اخذ پذیرش دانشگاه های کشور کانادا، محدودیت سنی مشخصی نداشته و با سابقه کاری و تحصیلی مناسب می توانید در این دانشگاه ها مشغول به تحصیل شوید.
- کاری
مهاجرت از طریق روش کاری نیز امروزه متقاضیان بسیاری را به جذب کرده است. شاید این مورد را می توان به هزینه های تحصیل در کشور کانادا مربوط دانست؛ درست است که کانادا، سطح آموزشی بسیار خوب و هزینه مقرون به صرفه تری نسبت به امریکا و استرالیا دارد؛ اما با توجه به نوسانات ارز در کشور ایران این هزینه ها به صورت قابل توجهی افزایش پیدا می کند. بنابراین اکثر افرادی که تحصیلات نیز دارند، از این روش اقدام به مهاجرت نموده تا هزینه زندگی خود را تأمین نمایند.
روش های مختلفی مانند اکسپرس اینتری، خود اشتغالی، استارتاپ ویزا، سرمایه گذاری و خرید بیزینس را می توان از زیرمجموعه های این دسته بندی دانست. ما به صورت مجزا هر یک از این روش ها را بررسی نموده و به شما توصیه می کنیم که مقالات موازی را دنبال نمایید.
دریافت پیشنهاد شغلی و ورود به صورت کاری به کشور کانادا منوط به ارائه مدارک تحصیلی مناسب، سابقه شغلی کافی و همچنین دانش زبان انگلیسی و یا فرانسوی بوده که فرد متقاضی در مرحله اعلامی موظف است این مدارک را ارائه دهد.
برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با این روش توصیه می کنیم مقاله "کار در کانادا" و "ویزای کانادا" رو بخونید.
- توریستی
کشور کانادا با دارا بودن مناظر طبیعی و طبیعت بکر همواره مقصد بسیاری از گردشگران بین المللی بوده و سرمایه گذاری های متعددی را به این زمینه اختصاص داده اند. مهاجرت توریستی به عنوان کوتاه مدت ترین مهاجرت به کانادا محسوب شده که لازمه آن قبل از هرچیز، اخذ ویزای توریستی این کشور بوده که در پی ارائه مدارک موردنیاز اعلامی از سوی سفارت برای شخص متقاضی صادر می شود. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقالات "ویزای کانادا" و "سفر به کانادا" را مطالعه کنید.
اقامت دائم کانادا
به صورت کلی افرادی که مدت زمان مشخصی را در کشور کانادا فعالیت قانونی داشته و مدارک موردنیاز را تهیه نموده است، می تواند اقدام به اخذ اقامت دائم کشور کانادا نماید. این کارت اقامتی، اجازه کار و زندگی در کشور کانادا را به فرد اعطا می کند؛ اما تابعیت و شهروندی کانادا را ندارد. لازم به ذکر است که دانشجویان و مهاجران کاری و همچنین سرمایه گذاران در کشور کانادا پس از مدت زمان مشخص که بیمه و مالیات خود را پرداخت نمایند و همچنین کلیه قوانین و حقوق کانادا در سطح فدرال را رعایت کنند، می توانند برای دریافت اقامت دائم کانادا اقدام نمایند. از جمله موارد قابل ذکر این است که شما با اقامت دائم کانادا نمی توانید رأی بدهید و یا کاندید مشاغل سیاسی شوید و همچنین در مشاغل حساس امنیتی نیز اجازه اشتغال ندارید.
مزایای دریافت اقامت دائم کانادا را در ادامه با هم بررسی می کنیم:
- دریافت تمامی خدمات و مزایای یک شهروند کانادایی از جمله پوشش های درمانی
- اجازه کار، تحصیل و زندگی در سطح کشور کانادا
- امکان اخذ پاسپورت کانادا
- تحت حمایت قوانین کانادا و منشور حقوق و آزادی این کشور
مدارک موردنیاز جهت اخذ اقامت دائم کانادا نیز به صورت زیر می باشد:
- اصل، کپی و ترجمه رسمی مدارک تحصیلی
- اصل، کپی و ترجمه رسمی سوابق شغلی و کاری
- اصل، کپی و ترجمه رسمی گواهینامه های مرتبط با برنامه مهاجرتی
- اصل، کپی و ترجمه رسمی مدارک شناسایی
- نامه مربوط به اسپانسرشیپ و یا تمکن مالی شخص
- نتایج آزمون زبان انگلیسی یا فرانسوی
- شرکت در آزمون ارزیابی مهارت
- اثبات وضعیت اقامتی و پناهندگی
- ارائه گواهی سلامت پزشکی
- گواهی عدم سوءپیشینه کیفری
- تکمیل فرم و اپلیکیشن اقامت دائم
- پرداخت هزینه مربوطه
حضور در مصاحبه اداره مهاجرت و خارجه کانادا
جمع بندی
کشور کانادا به عنوان یکی از شناخته شده ترین کشورها در برنامه های مهاجرتی به شمار می رود و هرساله میزبان تعداد بسیار زیادی مهاجر از کشورهای مختلف مخصوصا ایران می باشد. کشور کانادا برنامه های متنوع وگسترده ای را برای ورود بیش از یک میلیون مهاجر تا سال 2023 را تدارک دیده و متقاضیان این راه می توانند با آماده سازی مدار موردنیاز و اخذ امتیاز مربوطه اقدام به مهاجرت به کانادا نمایند. ورود به کشور کانادا به روش انتخابی فرد بستگی داشته که با توجه به مدارک ارائه داده شده به سفارت کانادا می تواند مدت زمان مشخصی را در این کشور اقامت داشته باشد. از جمله روش های مهاجرتی کانادا می توان به تحصیلی، اکسپرس اینتری، سرمایه گذاری، خرید بیزینس، استارتاپ ویزا و ... اشاره کرد. لازم به ذکر است که قصد نهایی متقاضیان این راه، اخذ اقامت دائم کشور کانادا و پاسپورت آن بوده که با پرداخت بیمه و مالیات در مدت زمان مشخص و همچنین رعایت قوانین فدرال کانادا می توانند در این کشور اقامت دائم داشته باشند.